Buro TRAP Routenetwerken is een speciaal onderdeel van mijn bedrijf. Het gaat hierbij om de realisatie van routenetwerken in opdracht van (semi)overheden en recreatie-organisaties. Voordat een aannemer daadwerkelijk in het veld routes kan markeren gaat er nog een heel traject aan vooraf van ontwerpen, uitzetten, toestemmingen, overleg met terreineigenaren, inpassen LAW-routes etc. Juist dat overleg in een vroeg stadium met verschillende partijen kan achteraf veel problemen voorkomen!

Wandelnetwerken

In 2005 ben ik gestart als intermediair in opdracht van Regio Twente met de voorbereidingen voor het Wandelnetwerk Twente, dat uiteindelijk met ruim 2800 km aan wandelroutes in 2010 is gerealiseerd. Vanaf die tijd dateert ook de collegiale samenwerking met Routewerk van Rutger Burgers (www.routewerk.nl), specialist in het ontwikkelen van wandelnetwerken. In de periode 2010 – 2012 zijn vervolgens de wandelnetwerken in Hardenberg, Ommen, Dalfsen tot stand gekomen. Daarna volgden Salland (in opdracht van Recreatiegemeenschap Salland) en IJsseldelta en Staphorst (in opdracht van Marketing Oost). Voor Marketing Oost heb ik in 2015 gewerkt aan een kwaliteitsverbeteringsproject voor het fietsen in het Vechtdal, IJsseldelta en WaterReijk. Rutger Burgers (www.routewerk.nl) en collega Menno Zeeman van Fossa Nova 98 hebben mij in 2016 betrokken bij het maken van een bestek voor de wandelnetwerken Voorne-Putten en Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Voor Recreatiegemeenschap Salland heb ik in 2017/2018 Rondje Deventer, het Schipbeekpad en de aansluiting van wandelnetwerk Salland op de Achterhoek mogen voorbereiden. Najaar 2019 zijn Rutger en ik in opdracht van Routebureau Utrecht gestart met het samenstellen van een eerste ontwerp voor het Wandelnetwerk Utrecht-Oost (van Rhenen tot aan Eemnes).

Hengelo

Op lokaal niveau in Hengelo zijn door mij  fiets- en wandelroutes ontwikkeld voor o.a. Industrieel Erfgoed Twente, Open Monumentendag, Maand van de Wederopbouw, jumelage Hengelo – Emsdetten en de natuurorganisaties IVN en KNNV.